smörsoppens

Direktlänk till inlägg 11 maj 2012

BH Sew-along del 2 och mössor i långa banor

Av Siw - 11 maj 2012 21:31

   Dags att uppdatera om Sew-alongen. Jag har inte sytt så mycket på min BH för det har varit så mycket annan sömnad.

Men idag tog jag tag i det igen och kommit en liten bit på vägen. Det är ju lite pilligt och det gäller att vara noggrann för man vill ju inte gärna sprätta!


Kupornna sys ihop med powernet och så bakstycket, det var ju inte så konstigt utan funkade bra. 

  
Här har jag sytt ihop mitt fram sömen och sydde ner sömsmånen med trestegszickzack, jag struntade i att sy dit en bit av det blanka nylontyget över mittsömmen på avigsidan, tyckte det räckte med zickzacken.
 

Sedan var det dags att sy på kanalbanden som sitter under själva kupan, ska man ha bygel så trär man den i kanalbanden, annars fungerar det som extra stöd för kupan. Jag har ännu inte bestämt om jag ska ha bygel i min BH ännu. Det här momentet är nog det svåraste, för man ska sy kanalbandet helst i samma söm som man sydde kupan och det är inte det lättaste när man inte ser sömen och det är väldigt lätt att pressarfoten glider åt sidan. Jag ställde in min symaskin på raksöm, ställde nålen i nedposition (så att den alltid stannar med nålen nere), sänkte speeden till det lägsta (då kan man sy extra sakta). Sedan ändrade jag nålpositionen till vänster, på så sätt kan jag ha större delen av pressarfoten på kanalbandet och ändå sy i vänsterkanten.

Efter att kanalbandet är fastsytt på ena sidan så ska man sy fastet på den andra sidan också och det gör man i från rätsidan av BH:n. Ni fattar va? Inte lätt att få det jämt och snyggt när man inte ens ser bandet. Det här momentet är det stor sprättningsrisk på.

Jag lyckades skapligt om än inte 100 utan att behöva sprätta. Det blev väldigt tjock mitt fram för där kom kanalbanden lite omlott, jag kanske skulle ha avslutat dem lite längre ner?  Nu är det dags för resåren. Men det kommer i nästa del.
Nu blir det mössparad!

Fick ett så sött kort på en tös i Smörsoppsmössa med solskydd, och jag har fått tillåtelse att visa den i bloggen.


Duktig mamma som fotograferat.

    

Den här mössan är sydd till Strömmings Design (Susannas) barn, sydd i ekologisk borstad bomull som finns att köpa hos Strömmings Design. Den är len som en persika.


Dett här tyget var jag fräck och bytte till mig mot att jag sydde mössan. Jag var så nyfiken på tyget, hur det var i verkligheten. Kunde inte bestämma mig för om jag gillade det eller inte, därför köpte jag inget när det kom ut hos Liandlo   och det tog ju slut i ett nafs, men det ska komma hem igen. Mönstret är ritat av suveräna Johanna Ahlard.


Dett har varit väldigt poppis att sy keps-mössor och till slut var jag tvungen att testa på det jag också. Nu har jag ritat mönster i flera olika storlekar. Det är ju väldigt smart med en keps-mössa på våren när det ännu är för kallt att gå barhuvad och skärmen skyddar ansiktet mot den starka vårsolen. Den här i storlek 40-44.

 

Lite stor till leif storlek  46-50.

 

Den här är den minsta storleken passar till 38-42.


Slutt med mössor och en hängselkjol  med tillhörande 3/4 långa tights i storlek 104.


Några  hundhalsband har det också blivit.


Det här ska bli en doppresent.
  


och så sist ut en Pillerina i rosa mjuk velour!

 
 
Anna Johansson

Anna Johansson

12 maj 2012 10:15

mycket fint du sytt! Bra med bilder på BH-sömnaden. Jag syr ju samma modell (eller har ju bara klippt ut bitarna än men hoppas hinna sy i helgen) så det är ju bra med bilder

http://:syttavanna.blogspot.se

 
Malin

Malin

13 maj 2012 22:13

Ser fint ut! Vändsydde du kuporna den här gången också? Annars tror jag också på att det kan bli fint att sy ned sömmarna med tresteg eller någon annan dekorsöm. Min favorit är kråksparken.

http://www.mulligam.blogspot.se

 
Malin

Malin

20 maj 2012 10:46

Så många fina mössor! Både de "vanliga" med skärm och hjälm-mössorna med skärm. Gillar speciellt de gula lejonmössorna, underbart tyg!

http://tjabosskat.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Siw - 12 februari 2016 20:05

Nytt år och nya utmaningar.Jul och nyår passerade, vi hade alla våra barn, barnbarn, syster, måg, systerdotter m sambo och min pappa här. Vi var totalt 17 personer, lite trångt. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum heter det ju.     Tomt...

Av Siw - 24 november 2015 19:41

Nu finns några flaskpåsar färdiga, perfekt med en flaska vin, glögg eller hemmagjord saft i istället för en blomma eller chokladask som gåbortpresent eller julklapp. Eller varför inte, på det egna julbordet istället för en tråkig flaska.75:- + porto ...

Av Siw - 19 november 2015 21:20

Ett helt år sedan jag bloggade. Men nu ska jag försöka hinna med att göra det lite oftare. Tiden går ju fort att jag inte hinner med det jag ska göra. Antingen beror det på åldern eller också att jag blivit saktfärdig av mig   Nu får ni vara beredd...

Av Siw - 1 november 2014 16:16

Vi är redan inne i november, räknas det till vintern eller är det fortfarande höst?Mörkret kommer i alla fall tidigare på eftermiddagarna och då behövs reflexer.   Jag har skurit ut reflex med min Cameo och pressat på min jacka både mitt bak vid fåll...

Av Siw - 7 oktober 2014 18:09

Sommaren har gått med underbart väder och här har den mesta delen varit fylld av de här!   Men nu kommer hösten med stormsteg, september har för det mesta visat sig från den bästa sidan med flera underbara soldagar, även början av oktober har det var...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Bloggar jag gillar


Skapa flashcards